Vellan talviturkki tuli nyt todistetusti tullut heitettyä pois, heinäkuussa. On se aikasemmin jo uinut, mutta se oli niin hätäinen käynti järvessä, että voiko sitä uimiseksi laskea?? Mutta nyt heinäkuun alussa aluksi meni hakemaan keppiä, joka oli jäänyt veteen, varmaan puusta tippunut. Sen jälkeen tajusin, että kokeillaan tennispallolla, niin sen sinne veteen meni. Ensin vähän kokeili tassulla, ja sitten meni uimaan. :) Se oli iloinen asia, olin jo vähän ihmeissäni , että miten ei mene vaikka joka kerta heitetään palloa yms veteen kun ollaan mökillä, ja labbikset on tunnettuja uimareita. Tais olla kylmää vettä, kun vasta heinäkuussa meni uimaan ;)
Nyt ollaan tehty enimmäkseen tennispallolla noutoa, ei niinkään dameilla. Noin kolme - viisi kertaa viikossa dameilla ja joka päivä pallolla noutoa.

Ollaan ilmoittauduttu Club Show:iin labradorien pentunäyttelyyn. Katotaan mitä tuomari sanoo metsästyslinjaisesta labradorista. Ollaan aloitettu jo Vellan kanssa harjoittelu, paikalla seisominen ja juokseminen vierellä. Nyt yritän pyytää jonkun vieraamman henkilön katsomaan korvat, selän, hampaat yms. Ja jonkun ystävän koiran joksemään edellä, ettei sitten pompi eteen päin kun kehässä ollaan. En pysty käyttämään herkkuja kun sitten pomppii. Onneksi on vähän apua noutokoulutuksesta, kun siinä kuljetaan vierellä. Ja lenkillä ollaan vierellä kuljettu :) En Vellasta mitään varsinaista näyttelykoiraa tee, mutta ainakin parissa näyttelyssä on tarkotus käydä. Metsällekkin olis Vellan tarkotus mennä elokuussa isän kanssa, ei nyt hakemaan lintua, mutta mukaan katsomaa, katotaan nyt.

Purukalusto on jo Vellalla vaihtunut ja puolivuotta tulee kohta täyteen.
Katsotaan jos saan laitettua kuvan jossa Vella on ''näyttelyasennossa'' yms.